Succesvolle eerste landelijke communitydag HWBP-PAGW

‘Hoe gaan we het beter doen met elkaar?' Dat stond centraal op de eerste landelijke communitydag van het HWBP en PAGW (Programmatische Aanpak Grote Wateren) met als thema ‘Samen werken aan een veilige en natuurlijke Nederlandse Delta’. Een geslaagde dag met veel energie, ruimte voor gesprekken en het leggen van verbindingen om de opgaven verder te brengen.  

Vergroot afbeelding Communitydag HWBP-PAGW
Beeld: ©HWBP

Vorig jaar hebben beide programma’s een start gemaakt door een aanpak op te stellen voor hun gezamenlijke opgaven. Hieruit zijn verschillende nieuwe initiatieven ontstaan rondom waterveiligheid, waterkwaliteit en natuur. Vandaag zijn de eerste ervaringen die in deze pioniersfase zijn opgedaan gedeeld als inspiratie voor mogelijke andere nieuwe initiatieven. 

In zeven deelsessies gingen we uiteen om de initiatieven te bepreken: Perspectief IJssel-Vechtdelta, Zuidelijke Waaldijk, Meanderende Maas, Zuidwestelijke Delta, Vierwaarden/Limburg, Lauwersmeer Vierhuizergat en Kennis- en innovatieproject: Dijken en natuur.

Ook keken we naar de uitdagingen waar we voor staan, want 'het is vaak wel ingewikkelder dan je zou denken'. We onderzochten hoe we elkaar verder kunnen helpen, onder meer door verschillende partijen uit dezelfde regio aan elkaar te koppelen. Eén ding is wel duidelijk: dit moet en wordt vervolgd!